Trygg og sikker digital betaling

Sikker digital betaling

Fremtidens betalingsløsninger blir stadig mer digitale. Med tjenestene våre kan du handle og betale like trygt som vanlig, også digitalt. For å forsikre oss om at opplysningene dine ikke havner i feil hender, finnes det noen ting som du bør tenke på:

  • Du må aldri dele kodene til betalingstjenesten, kortnummer eller annen sensitiv informasjon på e-post. Myndigheter og banker ber deg aldri om å oppgi betalings-/kortinformasjon på telefon eller e-post. St1 Finance ber heller ikke om koder eller kortopplysninger på e-post eller telefon.
  • Phishing eller nettfisking brukes for å få tilgang til koder til nettjenester eller kredittkortnummer. Unngå å åpne e-postmeldinger eller lenker i meldingene hvis du ikke er sikker på hvem avsenderen er. Vær skeptisk til meldinger om lotterier, gevinster eller tilbud. Noen nyere nettlesere kan identifisere phishing, noe som hjelper deg med å oppdage forsøk på svindel.
  • Bruk bare aktører som du vet er pålitelige.
  • Lagre all dokumentasjon, f.eks. ordrebekreftelser og kvitteringer på kjøp du gjør på Internett.
  • Beskytt enhetene dine med antivirusprogrammer og oppdater dem for å beskytte dem mot skadelig programvare. Oppdater antivirusprogrammene kontinuerlig i henhold til produsentens instruksjoner.
  • Forsikre deg om at siden som du benytter til betaling, er beskyttet. Du kjenner igjen en beskyttet side i den innledende teksten “https://” i nettleserens adressefelt samt på et ikon med en låst lås eller en nøkkel.
  • Håndter kort- og kontoopplysningene dine med forsiktighet.
  • Bruk bare trådløse nettverk (WiFi) som du stoler på, som er kryptert og beskyttet med passord. Beskytt også enhetene dine og viktige apper med passord. Ikke bruk personlig informasjon i passordene dine, for eksempel fødselsdato eller navn.
  • Hvis du har en mobilbank på telefonene din, og du har mistet telefonen eller den har blitt stjålet, må du kontakte den som har utstedt betalingskortet.

Spørsmål om sikkerhet

Vi har samlet de mest vanlige spørsmålene angående sikkerhet på ett sted for at du raskt og enkelt skal kunne finne svaret på spørsmålet ditt.

Aktuelt om sikkerhet

Her har vi samlet aktuelle nyheter som gjelder sikkerhet og bedragerier, for eksempel svindel-e-post og annen kommunikasjon som spres under falske navn.