Sikkerhet og svindel

Aktuelt om sikkerhet

Svindelmeldinger

Det sirkulerer forskjellige e-postmeldinger der det hevdes at St1 eller Shell er avsenderen. I disse meldingene lokkes mottakeren til å delta i en konkurranse der man kan vinne for eksempel gavekort på drivstoff. For å kunne løse ut gevinsten oppfordres vinneren vanligvis til å foreta en kortbetaling for et lite gebyr med formål om å bekrefte gevinsten. Dessverre har varemerkene våre blitt misbrukt til svindel i disse tilfellene.

Hvis du har mottatt en svindelmelding på e-post, anbefaler vi at du sletter meldingen uten å åpne lenkene. Hvis du ved en feiltakelse allerede har rukket å oppgi nummeret på kredittkortet ditt, for eksempel for en betaling, oppfordrer vi deg til å kontakte banken din eller kredittkortselskapet for å unngå uberettiget bruk av kortet.

Hvordan kjenner jeg igjen svindelmeldinger?

Innholdet i svindelmeldinger avviker vanligvis fra normalen gjennom at gevinsten/gaven som blir lovt bort, er særlig verdifull. Svindelmeldingene kjennetegnes ofte også av grammatiske feil i teksten eller av at St1s eller Shells varemerker ser annerledes ut visuelt. Det er imidlertid ikke alltid tilfelle. Noen ganger er svindelmeldingene svært nøyaktig utformet og kan virke troverdige.

Vanligvis må du betale et gebyr for å løse ut gaven/gevinsten som utloves. Konkurranser som vi selv organiserer med varemerkene våre, er alltid kostnadsfrie, og vi ber deg aldri om å oppgi bank- eller kredittkortopplysninger. Hvis du er usikker på hvorvidt en e-postmelding fra St1 eller Shell er ekte, kan du alltid ta kontakt med kundeservice.

Hvis du har fått en svindelmelding med tilbud om gavekort fra St1, oppfordrer vi deg til å anmelde hendelsen til politiet.Du finner ytterligere informasjon om hvordan du kan håndtere svindelmeldinger på forbrukerrådets nettsider.

Korthåndtering

Det er trygt og enkelt å handle med St1 Mastercard. Du som kortinnehaver kan også påvirke sikkerheten rundt håndteringen ved å være forsiktig og ikke gjøre kort og koder tilgjengelig for uvedkommende.

Betaling på Internett

Fremtidens betalingsløsninger blir stadig mer digitale. Med tjenestene våre kan du handle like trygt som vanlig, også på Internett.